Bagels are a nice alternative to bread when you have to eat out of the house but, indeed, they’re not much of a lunch themselves. Nice thing is that they’re not really salty, and not sweet either.
Lame, you might say.
Wrong, I might answer.
This just means that you can eat them with basically anything you fancy at the moment. So, what I had with them this time was a salty, healthy, tasty –ok, now I’m gonna stop- finger food.
Aubergine lovers, this is for you.
AUBERGINE ROLLS
Ingredients:
- Aubegines (How many? Well, it depends on how hungry you are.)
- Fresh herb cheese
- Herbs (I had rosmary and sage)
Directions:
1- Slice the aubergines along their lengh. The slices should be thin enough to roll them easily afterwards. Pay attention at not slicing them too thin, though: otherwise they might tear apart while spreading the cheese.
2- Lay them down into a colander and overspread them with coarse salt. That’s a very important step that you should never forget: this way they will drain all their bitter jiuce off, so that they can taste just like aubergine. Leave them drain for about an hour.
3- After that, whash them to eliminate the salt in excess and dry them with a clean dish cloth.
4- Grill them in a pan with no oil nor butter until they get golden brown and soft to a fork.
5- Let them cool, then spred the herb cheese on.
6- Chop your herbs and sprinkle them over the cheese layer, and roll the aubergine.
7- Ready!
INVOLTINI DI MELANZANE
Ingredienti:
- Melanzane (Quante? Bè, dipende da quanta fa me avete.)
- Formaggio fresco alle erbe
- Erbe aromatiche (Io ho usato rosmarino e salvia)
Preparazione:
1- Tagliate le melanzane a fette lungo la lunghezza. Ecco. Tagliate delle fette abbastanza sottili perchè si possa poi arrotolarle. Fate attenzione, però, a non farle troppo sottili perchè potrebbero lacerarsi quando andrete a spalmare il formaggio.
2- Adagiatele in uno scolapasta e cospargete ogni strato di sale grosso. Questa è una fase importante che non dovreste mai dimenticare: il sale le drenerà di tutto il loro liquido amarognolo, di modo che sappiano solo di melanzana. Lasciatele drenare per circa un’ora.
3- Fato ciò, lavatele per eliminare il sale in eccesso ed asciugatele con un canovaccio.
4- Grigliatele in una padella antiaderente senza olio nè burro fino a che non saranno dorate e si potranno forare facilmente con una forchetta.
5- Lasciatele raffreddare e spalmatele tutte con il vostro formaggio alle erbe.
6- Sminuzzate le erbe aromatiche e cospargetevi lo strato di formaggio fresco, quindi arrotolatele.
7- Pronte!
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